Continuam seria mesajelor in legatura cu aniversarea de 150 ani de la infiintarea liceului nostru. Putini dintre voi stiti ca, de aproximativ 1 an de zile, ne-am implicat ca Asociatie intr-un proiect pe care am vrut sa-l ducem la capat cu ocazia acestei aniversari. Acest proiect major consta in renovarea cladirii vechi a liceului nostru, conform standardelor unei cladiri monument de categoria B. Prin bunavointa unuia dintre absolventii nostri (promotia 1955) am reusit sa finalizam proiectul tehnic, cu toate avizele necesare – inclusiv cel de la ISU – foarte greu de obtinut pentru o cladire monument. Impreuna cu proiectul in sine, suntem si in posesia unui deviz, care prezinta costul renovarii in detaliu – aproximativ 1 milion de Euro. Proiectul cuprinde renovarea exterioara si interioara a cladirii vechi si a curtii interioare. In plus, prin acest proiect s-ar asigura conditiile de functionare in siguranta, conform standardelor curente cerute de ISU Neamt. CNPR ar fi, de fapt, la finalizarea renovarii, una dintre putinele institutii de invatamant din judet ce ar respecta reglementarile ISU in totalitate.

Suntem constienti ca exista in tara noastra multe alte prioritati – sanatatea, infrastructura etc. Am sperat totusi, ca la 150 de ani, o cladire monument, emblema orasului si punctul de referinta al atator absolventi ce reprezinta orasul si judetul cu onoare in toate domeniile, atat in tara, cat si in strainatate, va atrage atentia factorilor decizionali si vom reusi sa gasim finantare pentru acest proiect. Din pacate, toate demersurile noastre la CJ, Primarie, ADR si Ministerul Dezvoltarii s-au lovit de incapacitatea acestor institutii de stat de a finanta acest proiect. Am fi vrut din toata inima sa va dam o veste buna pentru ca o meritam cu totii, nu numai cei care avem o legatura de suflet cu liceul nostru, dar si cei care traiesc in orasul Piatra Neamt si vor dori la un moment dat sa-si trimita copiii sa invete la „Rares”.

Astea fiind zise, proiectul este predat conducerii liceului cu speranta de a putea sa-l foloseasca in viitor. Noi, ca Asociatie a Absolventilor, vom continua sa ajutam liceul cat putem, nu numai in acest an, cat si in anii care vor urma. Pentru anul acesta am depus, ca Asociatie, un project de parteneriat la CJ pentru finantarea activitatilor pe care conducerea liceului doreste sa le organizeze in Noiembrie la implinirea celor 150 de ani. In plus, de saptamana viitoare vom incepe in mod organizat, in colaborare cu directorii liceului, pregatirile pentru aceste activitati ce vor ocupa in intregime ultima saptamana din Noiembrie si vor culmina cu editia speciala a „Balului Excelentei” ce va avea loc pe 30 noiembrie. Facem un apel pe aceasta cale catre toti absolventii de a contribui fiecare dupa puteri la succesul sarbatorii noastre din Noiembrie. Avem nevoie nu numai de sprijin material, cat mai ales de participarea dumneavoastra in persoana la activitatile din Noiembrie. Toti cei care vor sa se implice in organizarea Balului sau a celorlalte evenimente sunt bineveniti! Puteti sa ne contactati aici sau la telefon 0722.660.100 pentru detalii. Cerem pe aceasta cale atat sprijinul celorlalte asociatii de absolventi din tara, cat si a mass-mediei locale si nationale pentru a transforma sarbatoarea liceului nostru intr-un eveniment de neuitat.

Cu respect, AF