l în contrapartidă, în luna mai, pietrenii vor merge pe Coasta de Azur

În perioada 18-23 ianuarie, Colegiul Naţional „Petru Rareş“ primeşte vizita unui grup de elevi şi profesori de la Liceul „Saint-Exupéry“ din Saint-Raphaël, Franţa, în cadrul proiectului de înfrăţire dintre cele două licee.

Sosiţi la Piatra-Neamţ, oaspeţii fost întâmpinaţi de profesorii Grigoruţă Oniciuc şi Claudia Jora (directorii unităţii de învăţământ), în cadrul unei ceremonii restrânse, continuată de un spectacol de bun venit pregătit de membrii catedrei de limba franceză în sala de festivităţi a colegiului.

În anul şcolar 2017-2018, întâlnirea de la Piatra Neamţ se derulează cu precădere în domeniul muzical şi sportiv. Astfel, 23 elevi francezi şi  un număr egal de elevi români de clasa a X-a vor pregăti împreună un spectacol de muzică şi dans, iar latura sportivă va fi ilustrată printr-un meci de baschet, prin practicarea unor sporturi de iarnă şi  printr-o demonstraţie de arte marţiale. În săptămâna în care vor fi oaspeţii Colegiului Naţional „Petru Rareş„, adolescenţii francezi vor asista, de asemenea, la cursuri de limba franceză, limba engleză, chimie, matematică, arte plastice şi astronomie.

 

Articol integral pe http://realitateamedia.ro/profesori-si-elevi-francezi-vizita-la-petru-rares/