La sfârșitul lunii trecute, Rubik Hub Piatra-Neamț  a găzduit evenimentul „Școala de afaceri pentru copii” (organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul ADR Nord-Est) ce a constat într-un concurs de proiecte de afaceri, prezentat de 40 de echipe de elevi de gimnaziu și liceu, aspiranți la statutul de antreprenor.

La secțiunea gimnaziu, podiumul a fost ocupat de micii antreprenori de la Colegiul Național „Petru Rareș”. Au fost trei echipaje formate din câte doi copii coordonați de doamna Lăcrămioara Smaranda, profesor de educație tehnologică și informatică la Colegiul Național „Petru Rareș”.
Primul loc a fost ocupat de Onigă Amalia și Buculei Ioana (clasa a V-a) care au prezentat o idee de afacere bazată pe o tabără pentru copii la bunici, pe locul al doilea s-au clasat Nechita Teodor-Marc și Bărbieru Tudor (clasa a VI-a), care au avut ca idee înființarea unui centru de bătrâni inedit, în care cei în vârstă primesc voluntari din care își vor alege nepoții, iar cel de-al treilea premiu a fost obținut de echipajul format din Zăgărin Tudor și Mircea Verdeanu (clasa a VI-a) și care au dezvoltat o aplicație pe telefon  cu ajutorul căreia au realizat designul unui încăperi.

 

Citeste articolul integral pe http://www.ziarpiatraneamt.ro/micii-antreprenori-de-la-colegiul-national-petru-rares-viitorii-oameni-de-afaceri